Go back
Соопштение за печат

Зентива го проширува производствениот капацитет со комплетирање на аквизицијата на производствената локација во Аклешвар

Прочитај повеќе

Go back

За Компанијата

ALVOGEN претставува мултинационална фармацевтска компанија фокусирана на развој, производство и продажба на генерички лекови, OTC производи и биослични лекови за пациентите ширум светот.

Компанијата ALVOGEN промовира и дистрибуира повеќе од 200 фармацевтски производи во 35 земји во светот со 2.600 вработени.

Располага со пет производствени и развојни центри во САД, Романија, Кореја и Тајван. Со седиште во Гевгелија, Алвоген е една од најбрзо растечките компании во Македонија.

200
|
Фармацевтски проекти во развој
2800
|
Посветени вработени
35
|
Земји во светот
Go back

Производно портфолио

Производното портфолио на ALVOGEN во Македонија се состои од широк спектар на водечки молекули за третман на состојби од областа на онкологија, кардиологија, респираторни заболувања, остеопороза, урологија, ревматологија, гастроентерологија. Покрај генерички, нашето портфолио располага со биослични лекови и OTC производи.

Наше портфолио

Go back

Култура насочена кон резултати

Нашата цел како компанија е да понудиме висококвалитетни лекови кои ќе им помогнат на луѓето да живеат подолго, да бидат посреќни и позадоволни. Ние веруваме дека можеме да го најдеме, развиеме и испорачаме најдоброто за пациентите. Ова ќе помогне да поставиме нови стандарди во нашата индустрија и да го подобриме квалитетот на животот на нашите пациенти. Решени сме да станеме најпосакуван партнер во Македонија.

Go back

Општествена одговорност

Корпоративната општествена одговорност тесно се поврзува со јадрото на Алвоген филозофијата. Горди сме на нашата посветеност на позитивното влијание што го правиме во нашите заедници преку “Алвоген ден на општеството” и други локални добротворни настани и програми. Наша цел е да ја искористиме моќта на нашиот бренд во промовирање на позитивни вредности кои ќе влијаат на заедниците во кои живееме и работиме.

Go back

Контакт


Alvogen Macedonia

Алвоген Пхарма Македонија дооел
Улица: Борис Кидрич бб, Гевгелија
Телефон: +389 34 211 288

Worldwide Offices

Безбедност на пациентите


Доколку сте корисник и имате прашања во врска со лековите на Алвоген, Ве молиме јавете се во Центарот за корисници на Алвоген на телефон +389 34 211 288. Наша цел е да се осигураме дека придобивките и ризиците од употребата на лекот континуирано се следат и добро се разбираат од страна на регулаторите, давателите на здравствени услуги и пациентите. Алвоген одржува систем за фармаковигиланца, собирајќи информации во текот на целиот животен циклус за секој производ.

Дознајте повеќе за безбедноста на пациентите